« Home | Jaarverslag 2015 » | Jaarrekening 2017 » | Jaarrekening 2016 » | Jaarrekening 2015 » | Nieuwsbrief mei 2015 » | Het schoolproject » | De ouderraad speelt mee » | De Bouwhoek is klaar » | Leren door spelen » | De gemeenschap werkt mee » 

02 juli 2018 

Jaarverslag 2016




                                                                                                                                                                                     




 








JAARVERSLAG 2016



Stichting Afrika een Dorp
Creutzberglaan 27
1943NR Beverwijk
0251-225281



Inhoud
2.2    Financiële vooruitblik. 3




1.1     Activiteiten


Project inrichten klaslokaal: Het afgelopen jaar zijn twee lokalen opgeknapt en ingericht. Edna en Tafadswa Murahwa hebben dit voor het eerst in eigen beheer gedaan. Dit op basis van de afspraken die wij bij ons laatste bezoek gemaakt hebben. Het project is door de kinderen, leerkrachten en ouders enthousiast ontvangen. Voor de inrichting waren voldoende materialen aanwezig en de rest is in Zimbabwe gekocht. We proberen te gaan samenwerken met de Wilde Ganzen, waardoor we een financiële aanvulling op onze eigen gelden kunnen krijgen en professionele ondersteuning.     
Duplo en Lego inzameling: de materialen voor de speelhoeken worden in Zimbabwe gekocht. Behalve het Duplo en de Lego. Het is moeilijk te krijgen in Zimbabwe.
Logo: Stichting Afrika, een Dorp heeft een nieuw logo, waar we heel blij mee zijn. Bas Weijers heeft het voor ons ontworpen.
Wilde Ganzen: de Wilde Ganzen heeft ons project omarmd en wil het financieel ondersteunen. Een voorwaarde is dat het hele bedrag van het project naar een geregistreerde organisatie in Zimbabwe gaat. Ednah Murahwa, ons contactpersoon in Zimbabwe, is bezig een zusterorganisatie op te zetten.  
Mbuva Yaka Naka (lekker eten): Jan en Margot hebben 3 keer een Mbuva Yaka Naka georganiseerd. De opbrengst ging in zijn geheel naar Stichting Afrika, een dorp. De buren hebben twee keer voor een maaltijd gezorgd.
Platform Zimbabwe: De deelnemers aan dit platform zijn organisaties in Nederland die allerlei particuliere initiatieven ontwikkelen in Zimbabwe. Eens in het jaar komen we bij elkaar. Doel is uitwisseling van kennis en ervaring over de situatie in Zimbabwe. Er worden ook gasten uitgenodigd. Dit jaar was dat Hugo Knoppert van Zimbabwe Watch. Hij heeft ons geïnformeerd over de helaas zorgelijke politieke en economische situatie in Zimbabwe. Conclusie van de dag was dat in deze moeilijke tijden particuliere initiatieven belangrijk zijn voor de bevolking. Het inspireert en geeft hoop.
2.      Toekomst
Project inrichten klaslokaal: het streven is om in 2017 5 lokalen te kunnen inrichten.

Wilde Ganzen: het bestuur hoopt op een samenwerking met de Wilde Ganzen en dat de zusterorganisatie gerealiseerd kan worden.    

2.1     Activiteiten

Om geld in te zamelen zal in 2017 weer verschillende Mbuva Yaka Naka’s georganiseerd worden.

Het bestuur vindt het belangrijk om Ednah eens in de twee jaar te ontmoeten. Meestal gaan we naar Zimbabwe. Vanwege de onstabiele situatie in Zimbabwe is besloten Ednah naar Nederland te laten komen.  


2.2     Financiële vooruitblik


Er is een aanvraag gedaan bij de Wilde Ganzen voor een financiële bijdrage.

Via de nieuwsbrief blijven we mensen informeren en doen we een oproep dat donaties van harte welkom zijn.
Margot viert haar verjaardag. Zij vraagt om giften voor de Stichting.

3.      Organisatie
De Stichting Afrika, een dorp is, sinds 2008, een door de belastingdienst aangemerkte ANBI-instelling.
KvK Amsterdam: 34155077
De Stichting is aangesloten bij Partin en Platform Zimbabwe.
Minimaal een keer per jaar is er een nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief wordt verzonden naar de mensen die betrokken en geïnteresseerd zijn.


3.1     Bestuur

Dagelijks bestuur:

Voorzitter:                  mevr. M.A. Smit
Penningmeester:          dhr.   P. Bakker

Directbetrokkenen:

mevr. E. Murahwa
Contactpersoon in Zimbabwe

dhr J.T. de Ridder
Vrijwilliger  





Wie zijn wij